4 λεπτά για ανάγνωση

Ανακάλυψη στον κυβερνοχώρο: Το Google AI βρίσκει κρυφή απειλή βάσης δεδομένων

Οι ομάδες Project Zero και DeepMind της Google έχουν αναπτύξει ένα νέο εργαλείο AI για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που ονομάζεται Big Sleep. Σε ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, το εργαλείο εντόπισε μια προηγουμένως άγνωστη ευπάθεια ασφαλείας στο SQLite, μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μηχανή βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα.

Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε για εσάς από την τεχνητή νοημοσύνη
Ανακάλυψη στον κυβερνοχώρο: Το Google AI βρίσκει κρυφή απειλή βάσης δεδομένων
Πηγή: Depositphotos

Ιστορική ανακάλυψη ασφάλειας AI

Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, σηματοδοτεί αυτό που η Google θεωρεί ιστορικό ορόσημο στην έρευνα ασφάλειας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ομάδα ανάπτυξης εντόπισε ένα πιθανό σφάλμα μνήμης (που ονομάζεται υποχείλιση buffer) που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ασφαλείας.

Αφού η Google ανέφερε το πρόβλημα, οι προγραμματιστές της SQLite το διόρθωσαν την ίδια μέρα. Είναι σημαντικό ότι το ζήτημα εντοπίστηκε πριν εμφανιστεί σε οποιαδήποτε δημόσια κυκλοφορία, προστατεύοντας τα εκατομμύρια των χρηστών της SQLite από πιθανούς κινδύνους ασφαλείας.

Η ομάδα Project Zero της Google ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη δημόσια καταγεγραμμένη περίπτωση όπου ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανακάλυψε ανεξάρτητα ένα εκμεταλλεύσιμο ελάττωμα ασφάλειας μνήμης σε ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό. Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτό αποδεικνύει τις «τεράστιες αμυντικές δυνατότητες» της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επέκταση των δοκιμών ασφάλειας AI

Πέρα από το Big Sleep, η Google επεκτείνει τις χρήσεις AI στις δοκιμές ασφαλείας, ειδικά στη βελτίωση των μεθόδων ασάφειας – την πρακτική της τυχαίας εισαγωγής δεδομένων για την πρόκληση σφαλμάτων λογισμικού. Το πρόσφατα παρουσιαζόμενο σύστημα fuzzing με τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κώδικα δοκιμών για συγκεκριμένο πρόγραμμα και εκτελεί αυτόματα δοκιμές.

Μελλοντικές επιπτώσεις

Αυτή η εξέλιξη δείχνει μια αυξανόμενη τάση προς την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε εργαλεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ειδικά για την εύρεση περίπλοκων τρωτών σημείων λογισμικού που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αναφερθούν χρησιμοποιώντας συμβατικές τεχνικές.

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να ενδιαφέρονται

Αυτή η σημαντική ανακάλυψη αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προστατεύουν τα συστήματά τους, επιτρέποντας τον ταχύτερο εντοπισμό προβλημάτων και την πρόληψη κινδύνων σε πραγματικές συνθήκες. Το μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων έφτασε τα 4.45 εκατομμύρια δολάρια το 2023 και ο έγκαιρος εντοπισμός βοηθά τις επιχειρήσεις να αποφύγουν νομικά έξοδα, κανονιστικά πρόστιμα, κόστος αποζημίωσης πελατών, ζημιά επωνυμίας και έξοδα απόκρισης πληροφορικής έκτακτης ανάγκης.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

  • να ελέγχουν τα συστήματά τους
  • Ενημέρωση πρωτοκόλλων ασφαλείας
  • Μείνετε ενημερωμένοι
  • Προγραμματίστε εκ των προτέρων για την προστασία των δεδομένων των πελατών
  • μείωση του κόστους που σχετίζεται με την ασφάλεια
  • Χτίστε την εμπιστοσύνη των πελατών
  • Μείνετε μπροστά από τις αναδυόμενες απειλές ασφαλείας

Cybersecurity Breakthrough: Google AI Finds Hidden Database ThreatΠηγή: Depositphotos

Κρίσιμες επιπτώσεις για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις

Οι ανακαλύψεις στον τομέα της ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις διαδικτυακές επιχειρήσεις, ιδίως όσον αφορά:

  • Επεξεργασία πληρωμών
  • Εμπιστοσύνη πελατών
  • Πτυχές που αφορούν συγκεκριμένες πλατφόρμες

Αυτές οι εξελίξεις μπορούν να αποτρέψουν την εγκατάλειψη του καλαθιού, να διατηρήσουν το χρόνο λειτουργίας της επεξεργασίας πληρωμών και να προστατεύσουν από δόλιες συναλλαγές.

Ωστόσο, το μέσο κόστος παραβίασης της ασφάλειας του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι υψηλό. Για να μετριάσουν αυτό το κόστος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διεξάγουν έλεγχο ασφάλειας βάσης δεδομένων, να ενημερώνουν όλες τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και να κοινοποιούν τα μέτρα ασφαλείας με διαφάνεια.

Ιστορίες ασφάλειας πραγματικού κόσμου στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζουν αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια λόγω πρόσφατων παραβιάσεων δεδομένων.

Τα σημαντικότερα περιστατικά περιλαμβάνουν:

  • Alibabaμαζική παραβίαση – Το 2022, Alibaba αντιμετώπισε μια τεράστια παραβίαση δεδομένων, εκθέτοντας 23 terabytes ευαίσθητων πληροφοριών από Alibaba Cloud, επηρεάζοντας ένα δισεκατομμύριο Κινέζους πολίτες. Η παραβίαση, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, φέρεται να προσφέρθηκε προς πώληση σε ένα φόρουμ χάκερ.
  • Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση της Ticketmaster τον Μάιο του 2024 – Ο ιδιοκτήτης της Ticketmaster Live Nation επιβεβαίωσε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα αφού χάκερ έκλεψαν 560 εκατομμύρια στοιχεία πελατών, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου και μερικών στοιχείων πιστωτικής κάρτας. Η Snowflake, ο τρίτος πάροχος cloud της Ticketmaster, αναγνώρισε το περιστατικό ως επίθεση παραβίασης λογαριασμού cloud.

Αυτά τα περιστατικά υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κυβερνοχώρο για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών πελατών από εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι παραβιάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη οι εταιρείες να εφαρμόσουν ισχυρές δοκιμές ασφάλειας και μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των δεδομένων για την προστασία των πελατών τους.

Κοινή χρήση άρθρου
Παρόμοια άρθρα
Η νέα γεννήτρια εικόνων Aurora του Grok: Τι σημαίνει για το ηλεκτρονικό σας εμπόριο
3 λεπτά για ανάγνωση

Η νέα γεννήτρια εικόνων Aurora του Grok: Τι σημαίνει για το ηλεκτρονικό σας εμπόριο

Το κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στον βοηθό AI Grok – μια γεννήτρια εικόνων που ονομάζεται Aurora. Για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό αντιπροσωπεύει μια άλλη ευκαιρία να αυτοματοποιήσουν και να εξορθολογίσουν τη δημιουργία οπτικού περιεχομένου.

Ανάγνωση άρθρου
Πώς να εντοπίσετε περιεχόμενο γραμμένο από AI
4 λεπτά για ανάγνωση

Πώς να εντοπίσετε περιεχόμενο γραμμένο από AI

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, το Bard και το Claude έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη διάκριση του περιεχομένου που γράφεται από μηχανές από την ανθρώπινη εργασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου η τεχνητή νοημοσύνη παράγει πλέον τακτικά τα πάντα, από περιγραφές προϊόντων έως απαντήσεις εξυπηρέτησης πελατών. […]

Ανάγνωση άρθρου
Το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εδώ: Η αμηχανία εγκαινιάζει τη δυνατότητα αγορών
4 λεπτά για ανάγνωση

Το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εδώ: Η αμηχανία εγκαινιάζει τη δυνατότητα αγορών

Η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει όλο και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε και πουλάμε. Η ενσωμάτωσή του στη διαδικασία αγοράς φέρνει μια σειρά καινοτομιών που μετατρέπουν τις παραδοσιακές προσεγγίσεις σε πιο αποτελεσματικές, ταχύτερες και εξατομικευμένες εμπειρίες. Αυτό αποδεικνύεται από το Perplexity – μια μηχανή αναζήτησης που υποστηρίζεται από AI και αναμένεται να φέρει επανάσταση […]

Ανάγνωση άρθρου
Bridge Now

Πιο πρόσφατα νέα ΤΩΡΑ

10+ μη αναγνωσμένο

10+